Daniëlle van Zetten Officier van Justitie over werkstraf geldezel

Officier van Justitie Daniëlle van Zetten vertelt in deze video dat je een gevangenistraf en een werkstraf kunt krijgen als je wordt gepakt als geldezel. Van Zetten zegt ook dat je goed moe nadenken over de gevolgen als je een geldezel bent of daar toe wordt verleid, je vergooit zo je toekomst en je kunt een strafblad krijgen.

Geldezel zijn is easy (ben er zelf ook 1 geweest heel lang geleden). De gevolgen zijn best wel groot, ligt er aan trouwens wat voor bewijs justitie kan leveren, ik ben vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Het nadeel is dat je bij een bank op de zwarte lijst komt te staan, dit is alleen de betreffende bank waar het strafbaar feit is gepleegd.

Geldezel en of Money Mule is je bankpas met pincode beschikbaar stellen aan mensen die er geld op storten wat afkomstig is van diefstal, dit is strafbaar. Daniëlle van Zetten Officier van Justitie Rotterdam legt uit in deze video wat de gevolgen zijn van dit strafbare feit.

Daniëlle van Zetten Officier van Justitie : Als Officier van Justitie geef ik leiding aan een strafrechtelijk onderzoek. Dat betekend dat op het moment dat je je pincode , je bankrekening of je pinpas ter beschikking stelt aan iemand anders en die persoon daar gestolen geld op stort dat je strafbaar bent.

Je kunt dan worden aangehouden en er wordt een onderzoek gestart. De gevolgen kunnen echt heel groot zijn op het moment dat je dit soort dingen doet. Dat betekend dat je echt wel keuzes maakt die heel slecht zijn voor je toekomst.

 

Je kunt een straf opgelegd krijgen, denk dan aan een werkstraf maar je moet zeker ook rekening houden met een gevangenisstraf. En de schade die is ontstaan, die moet je terugbetalen. Daarnaast krijg je ook een strafblad. En als je wilt gaan werken en je hebt voor die baan een Verklaring Omtrent Gedrag nodig, dan krijg je die ook niet als je je daaraan schuldig hebt gemaakt hieraan.

Doe hier niet aan mee. Je verpest je eigen toekomst. Het klinkt vaak heel mooi dat je snel geld kan verdienen of mooie spullen kan kopen. Maar dat is het echt niet.

 

Aanbevolen