Daniëlle van Zetten Officier van Justitie over straf Relschopper Beijerlandselaan

1 video

Daniëlle van Zetten Officier van Justitie verteld over de forse straffen van de relschoppers Beijerlandselaan begin 2021 naar aanleiding van de avondklokrellen.

Daniëlle van Zetten Officier van Justitie verteld over de forse straffen van de relschoppers Beijerlandselaan begin 2021 naar aanleiding van de avondklokrellen. een 19 jarige Rotterdammer werd veroordeeld voor plunderingen, hij moet 7 weken zitten daarnaast krijgt hij een werkstraf van 200 uur. Een andere 20 jarige Rotterdammer zit ook vast.

Daniëlle van Zetten Officier van Justitie : Zijn zaak heeft de Officier van Justitie een gevangenisstraf van 4 maanden geeist waarvan 2 maanden voorwaardelijk met allerlei bijzondere voorwaarden, hij moet bijvoorbeeld naar de Reclassering om maar 1 voorwaarden te noemen en daarnaast ook weer 200 uur werkstraf.

De rechter heeft conform de eis dus eigenlijk de gelijke straf opgelegd als dat de Officier van Justitie heeft had geeist. Wat in deze zaak ook heel belangrijk is, 1 van die zaken betrof de vernielingen aan het politie bureau aan het Sandelingplein waarbij ontzettend veel schade is veroorzaakt, 20.000 euro, en ook die schade moet deze verdachte betalen heeft de rechtbank bepaald.

Bron Bureau Rijnmond
Aanbevolen artikelen