Daniëlle van Zetten Officier van Justitie over eis Atletiektrainer Jerry M

1 video

Daniëlle van Zetten Officier van Justitie OM Rotterdam over de eis gevangenisstraf van Atletiektrainer Jerry M

Jerry M. heeft een voorwaardelijke celstraf van 162 dagen op en een taakstraf van 180 uur gekregen. Ook moet M. zich laten behandelen.
Strafeis

Tegen atletiektrainer Jerry M. was een celstraf van 24 maanden geëist, waarvan 8 voorwaardelijk. Naast de celstraf, heeft het OM ook een contactverbod met de slachtoffers en een beroepsverbod geëist.

Daniëlle van Zetten Officier van Justitie :  De tucht commissie heeft uitspraak gedaan, dat is eigenlijk de aanleiding geweest waarbij heel veel informatie naar buiten is gekomen. Dat is ook de reden geweest waarom de politie een onderzoek is gestart en heel veel mensen heeft gesproken.

En uiteindelijk hebben er van die mensen hebben er 4 jonge vrouwen aangifte gedaan. Dat zijn ook vandaag de zaken die in de rechtbank zijn voorgelegd.

Aangeefsters staan niet alleen in hun verklaring, als je het dossier goed bekijkt en ik gaf net al aan er zijn heel veel mensen gehoord, dan zijn wij van mening dat gelet op die verklaringen, getuigen die gehoord zijn, die eigenlijk ondersteunend verklaren en ook verklaren dat ze gezien en gehoord hebben waar de aangeefsters over hebben verklaard.

 

Aanbevolen