Daniëlle van Zetten Officier van Justitie over Drugsuithalers Rotterdamse Haven

Daniëlle van Zetten Officier van Justitie OM Rotterdam vertelt in RTL Boulevard over de drugsuithalers in de Rotterdamse Haven

De meerderheid van de zogeheten uithalers (mensen die drugs uit containers halen) in de Rotterdamse haven zijn jongeren die afkomstig zijn uit de havenstad zelf. Dat zegt de Rotterdamse hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar in een interview met De Telegraaf.

“De meerderheid van de uithalers is afkomstig uit Rotterdam-Zuid”, vertelt Hillenaar tegen de krant. Een kleiner deel komt uit de regio Den Haag en Midden-Nederland. “Een enkeling is afkomstig uit andere delen van het land.”

Het gaat met name om jonge mannen van 18 tot en met 26 jaar. “De financiële verleiding is enorm.” Ze zouden al snel 2000 euro per kilo kunnen verdienen om naar Nederland verscheepte drugs uit zeecontainers te halen, aldus de hoofdofficier.

Politie, justitie en douane hebben hun handen vol aan corrupe havenmedewerkers.

Daniëlle van Zetten tegen RTL Boulevard : Het is een heel groot probleem omdat het beeld is dat vorig jaar om maar een beeld te geven van de cijfers 72.000 kilo cocaine de haven is ingekomen dat is met een opbrengst van 5 miljard euro en dat kan alleen maar plaats vinden door dit soort mensen die zich beschikbaar stellen en informatie delen met dit soort criminelen.

Een hele kwalijke rol, ze beschikken over informatie die heel belangerijk is om uit eindelijk te kunnen bepalen waar een container staat, zodat die drugs ook uit die containers kan worden gehaald.

Het heeft een enorme impact, niet alleen het ondergaan van een gevangenisstraf, heeft natuurlijk enorme impact, maar ook de gevolgen, een strafblad, uiteindelijk je toekomst als je een baan wil zoeken, het zijn allemaal dingen die tegen je werken dus mijn boodschap zou zijn laat je iet verleiden want er zit echt een heel hoog prijskaartje aan.

Bron RTL Boulevard
Aanbevolen artikelen