Daniëlle van Zetten Officier van Justitie vraagt om Beelden Coolsingel rellen

1 video

Daniëlle van Zetten Officier van Justitie deed in Bureau Rijnmond een oproep om beelden van de rellen aan de Coolsingel Rotterdam te sturen

Vrijdagavond 19 november vernielden relschoppers onder meer ruiten, terrasmeubilair en diverse voertuigen, ook van de politie en de brandweer. De politie werd bekogeld met stenen en zwaar vuurwerk en dat lot overkwam ook brandweerlieden die brandende scooters en politieauto’s wilden blussen.

De politie voelde zich zo bedreigd dat er werd geschoten. Er vielen gewonden, maar geen doden. Nog dezelfde avond zijn er 49 personen aangehouden. Later waren dat er nog eens 16.

Daniëlle van Zetten Officier van Justitie deed in Bureau Rijnmond een oproep om beelden van de rellen aan de Coolsingel Rotterdam naar de Politie te sturen. Er was al meer dan 600 uur aan beeldmateriaal verzonden en of deze waren van beveiligings camara’s.

De politie en het Openbaar Ministerie Rotterdam zijn nog steeds op zoek naar relschoppers. Dit is nu al week 10 dat er aandacht wordt besteed aan stenen gooien naar een stuk blik. Wat er in Januari 2021 gebeurde vond ik vele malen erger, daar werden ook winkels vernield, maar daar hoor je helemaal niks meer over.

Bron Bureau Rijnmond
Aanbevolen artikelen