Coco Brandwijk persofficier OM Rotterdam over Minh Nghia Vuong

Coco Brandwijk persofficier OM Rotterdam over Minh Nghia Vuong tegen wie levenslang is geëist voor het neerschieten van zijn ex en doodschieten van zijn ex-schoonmoeder.

Justitie heeft woensdag een levenslange celstraf geëist tegen de vijftigjarige Minh Nghia V., die ook wel ‘Lucky’ wordt genoemd. Hij staat terecht voor het neerschieten van zijn ex-vriendin in Zwijndrecht in januari 2023. Haar moeder kwam daarbij om het leven.

De officier noemde de zaak een duidelijk voorbeeld van femicide. Dat is het doden van de ex-partner om het verbreken van een relatie.

De vijftigjarige Dordtenaar zou op 21 januari 2023 op de parkeerplaats van een winkelcentrum in Zwijndrecht zijn ex Anneke en haar moeder hebben neergeschoten. Zijn ex-vriendin raakte daarbij zo ernstig gewond dat ze nu blijvend invalide is. Haar 66-jarige moeder overleed.

Uit onderzoek van het Openbaar Ministerie blijkt dat V. zijn ex lastigviel sinds zij hun relatie had verbroken. Hij zou onder andere “dreigende berichten” hebben gestuurd, waarvan hij later zei dat die als grapje bedoeld waren.

Coco Brandwijk persofficier : Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte met voorbedachte raden gehandeld. Een uur voor het incident toen hij op het parkeerterrein aanwezig was voor het winkelcentrum heeft hij een berichtje gestuurd naar het slachtoffer “An tot de dood ons scheid”.

Vervolgens is hij daar een uur lang geweest en daarna met het geladen vuurwapen op de slachtoffers afgelopen en hij heeft hun beiden beschoten en ook in de aanloop na het incident hint de verdachte er vaker op via tekst berichten dat hij een einde aan het leven van het slachtoffer gaat maken.

 

@justitieom

Coco Brandwijk persofficier OM Rotterdam over Minh Nghia Vuong

♬ origineel geluid – Justitie OM

 

Aanbevolen