Bart Nitrauw persofficier over de vervolging The Voice Ali B Jeroen Rietbergen

Het Openbaar Ministerie heeft genoeg bewijs om Ali B. en Jeroen Rietbergen van The Voice the vervolgen. Marco Borsato was ook verdachte in de zaak van The Voice, er is geen concreet bewijs tegen Borsato, daarom is zijn zaak geseponeerd.

Bart Nitrauw officier van justitie OM Midden Nederland vertelt aan NOS en SBS6 over deze zaken.

Het schandaal bij The Voice of Holland werd ruim een jaar geleden onthuld in het programma Boos van Tim Hofman. In deze uitzending werd onderzocht de verhoudingen tussen mensen in hoge functies en kandidaten binnen The Voice.

Naar aanleiding van deze uitzending heeft het Openbaar Ministerie onderzoek gedaan en daar volgt uit dat coach Ali B. en bandleider Jeroen Rietbergen vervolgd gaan worden zegt het OM.

Bart Nitrauw persofficier : Het gaat om zedenfeiten uit 2014 en 2018, de ene man wordt er van verdacht hij zedenfeiten heeft gepleegd met drie slachtoffers en de andere man met één slachtoffer, en van die vier slachtoffers zijn er twee betrokken bij The Voice of Holland.

We hebben uitvoerig onderzoek gedaan en daar uit is gebleken dat er voldoende bewijs is om twee mannen te vervolgen voor zedenfeiten. Bij de zaak Marco Borsato hebben geconcludeerd dat er onvoldoende bewijs is, dus die zaak moeten we seponeren.

 

 

Aanbevolen