Arrestantencomplexen Politiebureau’s Marconiplein en Zuidplein Rotterdam

Er zijn naar mijn weten 3 arrestantencomplexen in Rotterdam, Politiebureau’s Marconiplein, Doelwater en Zuidplein, ik heb er in 2 gezeten namelijk op Marconiplein en Zuidplein, met Doelwater heb ik geen ervaring.

Het is niet op alle politiebureau’s hetzelfde, de cellen zijn zeker niet hetzelfde, de arrestanten bewaarders zijn ook niet hetzelfde en het eten is ook niet hetzelfde. Lekker origineel, inderdaad .. sorry

Marconiplein

Ik ben daar 3 keer in verzekering gesteld. Het arrestantencomplex Marconiplein is redelijk ok, de verhoorkamers zijn relax, en je zit daar best wel ontspannen, de rechercheurs zijn normaal, aan het begin worden er foto’s van je gemaakt, dit gaat redelijk snel. De cel waar je in verzekering wordt gesteld is een kale cel met een plastic matras, deken en 2 lakens, waarom er 2 lakens zijn begrijp ik nog steeds niet, en een kussen sloop die een meter te groot is. Het eten is varierend, kip met rijst, brood met hagelslag in de ochtend en middag, en dus die kip met rijst, of wat anders in de avond. Luchtplaats is klein, maar ok.

Er hangt geen KLOK ! Je weet niet hoe laat het is, er is wel een soort lamp die op blauw gaat als het avond is, dat is voor de vorm. Het enige wat ik goed vind is het douche moment, ze hebben daar hele lekkere shampoo en douche gel, als ik ooit weet wat voor merk dat is, dan ga ik die kopen.

Zuidplein

Meest waardeloze politiebureau ooit ! Alles daar is gewoon slecht ! De rechercheurs lopen daar bewapend, wat volgens mij geen eens mag. Ik heb ooit een video gezien van politieagent Jan-Willem die een nachtdienst meedraaide in het cellencomplex van Doelwater en hij moest zijn wapen inleveren omdat je binnen geen wapens mag dragen. Wat doet een rechercheur dan met een wapen op zak als ik in een cel ben, dit was in September 2022.

Foto’s maken duurt eeuwig, er zijn zeker wel 4 shoots genomen van mijn hoofd, waarom begrijp ik echt niet. De verhoorkamers lijken wel ziekenhuis kamers, er hangen daar camara’s want mijn verhoor werd opgenomen, zonder reden. Het stonk daar een uur in de wind. Die rechercheurs zijn slechter dan slecht, typen kunnen ze niet en fatsoenlijk nederlands ook niet, ze zijn nog eens homofoob ook, met die homofobische vragen. Ik heb wel een klacht ingediend, want dat soort dingen accepteer ik niet.

In verzekeringstelling Zuidplein

Ik werd pas om half 9 in de avond in verzekering gesteld, ik kreeg gore bami uit blik, en zat dus in een arrestantencel van 10.00 in de ochtend tot half 9 in de avond op een houten bank waar je pijn in je kont van krijgt. Cel is hetzelfde als op Marconiplein, het enige wat ik wel goed vond is dat er een KLOK hing, alleen die liep wel een uur achter, plus je zag alleen hoe laat het was als je het licht aan deed.

En altijd kreeg je thee met SUIKER … gateverdamme .. ik neem nooit suiker, op het formulier dat je krijgt staat dat je voorzien wordt van koffie of thee, koffie krijg je alleen bij verhoor. Plus ze hebben mij 1 dag overgeslagen met eten, waarom weet ik nog steeds niet.

8 Kilo afgevallen

De arrestantenverzorgers zijn aso, ik kreeg niks te lezen, ik heb dus 3 hele lange nachten daar gezeten, alleen maar geprobeerd te slapen, maar dat ging niet echt. Zuidplein politiebureau en P.I Nieuwersluis is het meest erge wat ik ooit heb meegemaakt, ik heb er nog steeds nachtmerries van, letterlijk. Ik ben 8 kilo afgevallen van de tijd in Zuidplein tot en met P.I Nieuwersluis. Ik was helemaal bleek, volgens medegedetineerde, die op zicht echt aardig waren, zonder hun had ik het niet gered. Ik heb al mijn eten weggegooid op het politiebureau Zuidplein en in P.I Nieuwersluis.

Ik heb mezelf gemeld op politiebureau Zuidplein in September, toen ik eenmaal binnen was, had ik daar wel spijt van. Was ik daar maar nooit naar binnen gelopen. What goes in, never comes out !!! Dat klopte inderdaad.

Aanbevolen