Annette Boender officier van justitie Regiezitting Minh Nghia Vuong

Vandaag vond in de rechtbank Dordrecht de regiezitting van de dodelijke schietpartij in Zwijndrecht waarbij een vrouw om het leven kwam en een andere vrouw zwaargewond raakte. Ming Nghia Vuong de dader was zelf niet bij de zitting aanwezig, hij wordt in Juni onderzocht in het Pieterbaan Centrum, de inhoudelijke behandeling van de zaak zal in December van dit jaar plaatsvinden.

De rechtbankvoorzitter sprak bij aanvang van de eerste inleidende zitting van ‘een zeer ernstige zaak’. Hij condoleerde de nabestaanden met hun verlies en wenste ze veel sterkte om het verlies van hun dierbare te kunnen dragen.

Eerder tijdens de zitting werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie de verdachte – bijgenaamd Lucky – schuldig acht aan het planmatig voorbereiden van de aanslag op zijn ex-vriendin Anneke. Hij zou haar meerdere malen hebben geobserveerd voorafgaand aan de schietpartij.

Annette Boender Officier van Justitie : Het laatste bericht is verzonden op 21 Januari, een uur voor het schietincident en luid, An tot de dood ons scheidt.

Daarnaast blijkt het OM nog drie verdachten in beeld te hebben die Minh V. mogelijk hebben geholpen, waardoor V. er mede in slaagde bijna vijf weken uit handen van de politie te blijven.

Een van de verdachten, de 34-jarige man uit Voorne aan Zee, werd vorige week opgepakt op verdenking van het verstrekken van het vuurwapen aan V. Op het vuurwapen is volgens justitie het DNA van V. gevonden en ook DNA van de 34-jarige man uit Voorne aan Zee. Dat wijst er volgens het OM op dat V. het wapen pas kort voor de schietpartij kreeg.

 

 

Aanbevolen