Annette Boender Officier van justitie eist levenslang tegen Minh Nghia Vuong

Annette Boender Officier van justitie eist levenslang tegen Minh Nghia Vuong voor neerschieten ex en doden ex-schoonmoeder.

De 50-jarige Minh V., ook wel bekend als Lucky, staat vandaag terecht voor het doodschieten van zijn schoonmoeder (66) en het ernstig verwonden van zijn ex-vriendin (39) bij een winkelcentrum in Zwijndrecht in januari vorig jaar. Direct na zijn aanhouding heeft hij schuld bekend. “Ik hoop dat u mij levenslang geeft. Dan ben ik zeer tevreden”, zei hij vandaag tegen de rechter.

Naast de verdachte zijn ook de dochters van het dodelijke slachtoffer Michel samen met hun advocaat aanwezig in de rechtbank in Dordrecht. Anneke, de ex-vriendin van V. die door de beschieting voor een groot deel verlamd is geraakt, is zelf niet aanwezig. Zij volgt de zitting op afstand via een beeldverbinding.

Moeder Michel en dochter Anneke werden op klaarlichte dag beschoten bij winkelcentrum Walburg aan de Hof van Holland in Zwijndrecht. Er waren op dat moment, zaterdag 21 januari 2023, veel mensen bij het winkelcentrum aanwezig.

Minh Nghia Vuong wist bijna een maand lang uit handen van de politie te blijven. De hoofdofficier van justitie van het Rotterdamse parket loofde daarom een beloning van 30.000 euro uit voor de gouden tip die tot een aanhouding zou leiden.

Mede dankzij de binnengekomen tips wist de politie Lucky daarna op het spoor te komen. Het OM heeft bevestigd dat twee tipgevers de beloning mochten delen en dat het geld is uitgekeerd.

De rechtszaak wordt vandaag en morgen inhoudelijk behandeld. De uitspraak staat gepland op 18 juni om 13.00 uur.

Annette Boender Officier van justitie : Het Openbaar Ministerie acht alles afwegend in deze zaak een levenslange gevangenisstraf de enige passende straf.

18 Juni 2024 om 13.00 is de uitspraak

 

 

 

Aanbevolen