Alsof ik een moord heb gepleegd – Rechtbank Reporters Mr-Online

Liza is al eerder veroordeeld voor het lastig vallen van een gemeentemedewerker, maar daartegen is ze in hoger beroep gegaan.

Liza is al eerder veroordeeld voor het lastig vallen van een gemeentemedewerker, maar daartegen is ze in hoger beroep gegaan. De behandeling bij het centrum voor geestelijke gezondheidszorg De Waag is al wel begonnen. Met weinig succes, zeggen Liza én de reclassering. Ze zet zich niet in, zegt de reclassering; ik wil wel maar ze doen niets, zegt Liza. ‘Daarom heb ik voor een andere behandelaar en voor een ander contactpersoon bij de reclassering gekozen.’

Natuurlijk moet Liza worden behandeld, zegt de officier van justitie, maar daar mag het niet bij blijven. Ze heeft Janneke immers met haar volle verstand stelselmatig digitaal belaagd en is steeds dieper haar privédomein binnengedrongen. ‘Dat Janneke angstig was, begrijp ik heel goed. Want waar houdt het op? Staat er straks iemand voor de deur? De kinderen konden er niet van slapen.’

Hoger beroep?

Bij hoger beroep wordt aan een hogere rechtbank gevraagd om een nieuw oordeel te geven in een rechtszaak. Deze rechtbank bekijkt de zaak dan helemaal opnieuw.

De griffier maakt aantekeningen van alles wat er tijdens een zitting wordt gezegd en gedaan, en maakt daar eventueel een proces verbaal van. Ook ondersteunt de griffier de rechter(s) bij het voorbereiden van de zaak en het opstellen van het vonnis (uitspraak) of arrest.

*De namen zijn vanwege de privacy verzonnen.

Bron Mr-Online
Aanbevolen artikelen