Aangifte tegen agenten voor doodschieten influencer Sammy Baker

Op donderdag 13 Augustus 2020 viert de duitse influencer Sammy Baker zijn 23ste verjaardag in Amsterdam met joints en space cake, hij beland in een psychose. Als de politie hem half naakt schreeuwend om hulp en met een mes in zijn handen aantreft loopt het fataal af. Ze schieten Sammy dood.

Zijn ouders zijn ontroostbaar en hebben een missie. De missie is om gerechtigheid voor hem te krijgen en om de verantwoordelijken rekenschap te laten afleggen.

De ouders van Sammy zijn verbolgen over het handelen van de politie. De moeder zegt : Niemand heeft me gebeld terwijl ik er 200 meter vandaan was op de parkeerplaats. Ze schreeuwden tegen Sam en trokken hun wapens en zeiden dat hij zijn kleine zakmes moest weg doen. Maar ze hebben niet gewacht op de bemiddelaar.

Ze reageerden of ze geen verstand hadden en geen training hadden gehad en alsof ze niets wisten. Ze hadden zich kunnen terugtrekken om te wachten op de bemiddelaar. Volgens mij moet de politie hier beter op worden getraind. Hoe ga je om met verwarde mensen. Daar moet je op trainen.

Sammy’s ouders willen gerechtigheid en doen aangifte tegen de politie. Zij zullen met genoeg bewijs komen en aan kunnen tonen dat de agenten niet handelde uit zelfverdediging, want volgens de politie had Sammy een agent in zijn vest gestoken, dit bleek achteraf niet waar te zijn.

Openbaar Ministerie

Het OM heeft in 2021 al geoordeeld dat de agenten niet vervolgd gingen worden omdat het een noodsituatie en zelfverdediging was. Richard Korver heeft samen met Argos een hele reconstructie gemaakt met 3D en getuigen zijn gehoord, daaruit is naar voren gekomen dat er geen sprake was van een dreigende situatie tegen de politieagenten.

Als de aangifte niet doorgezet wordt en het OM blijft bij haar standpunt dan wordt er een artikel 12 procedure gestart bij het Hof, en daar moet besloten worden dat de drie agenten vervolgd moeten worden.

 

Aanbevolen