52-Jarige man uit Schiedam aangehouden Zedenzaak na inzet Hologram

De 52-jarige man uit Schiedam is aangehouden dankzij een uniek hologram en grootschalig DNA-onderzoek in de zedenzaak uit 2010

Na jaren is er een verdachte opgepakt voor een ernstige zedenzaak uit 2010. Twee jonge meisjes werden toen verkracht in kelderboxen in Vlaardingen en Schiedam, een derde kon ontkomen. De 52-jarige man uit Schiedam is aangehouden dankzij een uniek hologram en grootschalig DNA-onderzoek.

In de nazomer van 2010 werden drie meisjes van 13, 15 en bijna 16 jaar benaderd door een man toen zij hun fiets in een kelderbox wilden zetten, twee keer in Vlaardingen en een keer in Schiedam. Hij sprak ze aan met een smoes over een fietspomp, waarna hij ze onder bedreiging van een mes seksueel misbruikte. Een meisje wist de man te ontvluchten.

Hologram

Om de coldcasezaak op te lossen werd in december 2021 op basis van een compositietekening een hologram gemaakt van de mogelijke dader. Dat hologram werd onder meer getoond in winkelcentra. Er kwamen vervolgens ruim driehonderd tips binnen. Een van de tips ging concreet over de verdachte.

Afgelopen november werd vervolgens een grootschalig DNA-onderzoek uitgezet. De verdachte werd ook voor dat onderzoek geselecteerd en stond vrijwillig zijn DNA af. Er bleek een match met de sporen uit het zedendossier uit 2010, waarna de verdachte vanochtend werd aangehouden. Zijn huis is doorzocht en zijn auto in beslag genomen.

Het is aan het Openbaar Ministerie Rotterdam om te bepalen of de man wordt vervolgt, de man wordt op dit moment verhoord door de Politie in Rotterdam.

Bron RTL Nieuws
Aanbevolen artikelen